Selecteer een pagina

Zilveren sieraden worden veel gedragen, maar wist je dat zilver ook geschikt is om in te investeren? Net als goud kan zilver gebruikt worden als investeringsobject. Goud en zilver hebben door de geschiedenis altijd hun waarde behouden en dat betekent dat de waarde stabieler is dan dat van papieren geld. Het voordeel van zilver online kopen is dat het goedkoper is dan goud. Naast zilver blijft goud ook zijn waarde behouden door de tijd en daarom is het slim om online goud te kopen. Dat betekent dat sieraden van echt goud en zilver ook hun waarde behouden. Daarom zijn sieraden van goud en zilver tijdloos. Lees verder in deze blog en ontdek wat de voordelen zijn van gouden en zilveren sieraden. 

Zilveren sieraden zijn mooi en tijdloos

Goud en zilver zijn allebei stevig materiaal en gaan daarom erg lang mee. Beide materialen slijten zo langzaam dat je er eigenlijk niks van merkt en kunnen gemakkelijk gerepareerd worden door een edelsmid. Sieraden gemaakt van imitatiematerialen zijn meestal niet geschikt om te laten repareren en worden minder mooi met het verstrijken van de tijd. Als dit soort sieraden slijten, wordt zichtbaar hoe het materiaal onder het laagje nep goud eruit ziet en dat ziet er niet mooi uit. Goud en zilver blijven mooi, hoe vaak je het ook draagt. Houd er wel rekening mee dat goud en zilver soms dof kunnen worden, maar dat kun je gemakkelijk oplossen door je sieraden op te poetsen. Het mooiste aan deze sieraden is dat ze hun glans behouden. Het grootste voordeel van zilver is dat het goedkoper is dan goud en daarom is het slim om zilver online te kopen.

Draag iedere dag zilver

Zilveren sieraden kunnen iedere dag gedragen worden. Hetzelfde geldt voor goud. Het is maar net wat het mooist bij je staat. Je kunt er ook voor kiezen om goud en zilver te dragen natuurlijk. Met de juiste sieraden geef je een stijlvol accent aan je uiterlijk. Sieraden van goud en zilver zijn wel duurder dan sieraden gemaakt van imitatiemateriaal en dat is logisch. Items gemaakt van goud en zilver gaan een leven lang mee en zelfs langer. Online zilver en goud kopen is dus een verstandige investering. Sommige sieraden worden generatie op generatie doorgegeven en blijven mooi. Soms is het nodig om juwelen op te laten poetsen of te laten repareren, zodat je er weer een tijd van kunt genieten. 

Kies zilver als slimme investering

Het leuke van echte sieraden is dat je ze kunt doorverkopen. Zo zijn er genoeg sieraden te koop die tweedehands zijn en bijvoorbeeld al dertig jaar oud zijn. Dit soort vintage sieraden zijn echte blikvangers. Je kunt ook in zilver investeren door zilver aan te schaffen in de vorm van munten. Deze zijn er in allerlei varianten. Sommige organisaties maken zilveren munten ter waarde van 10 euro, om iets te vieren. Zelfs Donald Duck heeft zijn eigen zilveren munt. Deze munten zijn leuk om te sparen, en dus ook nog eens een goede investering!