Selecteer een pagina

Als je een eigen woning hebt dan wil jij je inboedel natuurlijk verzekeren tegen schade. Het komt vrijwel nooit voor dat er per ongeluk iets kapot gaan in je woning, maar als het gebeurt, is het zeer vervelend dat je het volledige bedrag opnieuw moet betalen om het object te vervangen. Gelukkig kan jij je inboedel beschermen met een woonverzekering. Dit kan met een inboedelverzekering of een opstalverzekering. De meeste mensen weten het verschil tussen deze verzekeringen niet en denken dat dit hetzelfde is. Dit is onjuist en hier wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Zo weet je namelijk zeker dat je niet de verkeerde verzekering afsluit alhoewel het handig is om beide verzekeringen te hebben.

Voordelen van een woonverzekering

Met een woonverzekering is je inboedel, maar ook spullen buitenshuis zoals een tuinset verzekerd tegen schade. Je moet hiervoor natuurlijk wel de juiste verzekering voor afsluiten want er zijn namelijk verschillende verzekeringen voor je woning. Naast een brandverzekering bestaan er ook inboedel- en opstalverzekeringen. Beide verzekeringen zijn voor de inboedel bedoeld, maar er zit wel een verschil in. Je kan dit makkelijk onderscheiden. Verplaatsbare meubels of objecten vallen onder de inboedelverzekering. Als je schade hebt aan je laminaat of aan de muren dan valt dit onder de opstalverzekering. Alles wat vast zit en niet verplaatst kan worden valt namelijk onder de opstalverzekering

Voordelige verzekering

Iedereen wilt namelijk zo goedkoop mogelijk verzekerd worden tegen schade aan je meubels of vloer. Je kan dit doen door de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hierdoor zie je gelijk wat er wel en niet verzekerd is, tot welk bedrag je verzekerd bent en welke verzekering het goedkoopst is. Houd er rekening mee dat de goedkoopste verzekering niet altijd de beste verzekering is. Er zit namelijk altijd verschil in het verzekerd bedrag en wat er allemaal verzekerd is. Vergelijk daarom de verschillende verzekeringsmaatschappijen via een betrouwbare vergelijkingssite. Aan de hand hiervan kan je namelijk de beste keuze maken.