Selecteer een pagina

Onder straatmeubilair verstaan we een sigaretten afvalbak, alle banken, brievenbussen, telefooncellen, lichtbakken, verkeerslichten, straatlantaarns, verkeersborden, beeldhouwwerken voor buiten en afvalbakken die op straat te zien zijn. Dit meubilair wordt gebruikt om comfort, schoonheid, navigatie en veiligheid te bieden aan alle inwoners van een bepaalde stad.

Voordelen

– Biedt comfort

Sommige straatmeubelen hebben als enige doel extra comfort te bieden aan mensen die in een gebied op stap zijn, zodat ze beter van hun omgeving kunnen genieten.

Neem bijvoorbeeld bankjes. Een comfortabel bankje langs de kant van de weg of in een park is precies wat nodig is om vermoeide voeten te ontlasten en u nog meer van uw omgeving te laten genieten.

– Vervult een functie

Het beste straatmeubilair is ontworpen om een specifieke functie te vervullen. Zo zijn er openbare abri’s bij bushaltes en op straat die worden gebruikt om mensen te helpen droog te blijven of om even uit de zon te zijn. Dan zijn er fietsoverkappingen die het mensen gemakkelijker maken om naar het werk te fietsen en fit en gezond te blijven in de wetenschap dat hun fiets veilig is als zij er niet bij zijn.

Voegt stijl toe

Vergroot de trots op de buurt

Wanneer een gebied beschikt over straatmeubilair dat het comfortabeler en aantrekkelijker maakt voor de mensen die er wonen en werken, verhoogt dit de trots. Mensen die blij zijn met hun buurt, zorgen er vaker voor en maken meer gebruik van de openbare ruimte omdat ze die gewoon leuker vinden.

Meer mensen aantrekken

Nuttig en aantrekkelijk meubilair kan helpen om meer mensen naar een openbare ruimte te trekken. Mensen brengen bijvoorbeeld misschien geen tijd door in het park omdat ze weten dat er nergens plaats is om te zitten en te ontspannen.

Criminaliteit aanpakken

Sommige openbare ruimtes kunnen uitgroeien tot criminele hotspots als ze niet goed worden onderhouden. Door te investeren in openbare ruimten en meer mensen aan te moedigen om ze te gebruiken, kunt u helpen om ze minder aantrekkelijk te maken voor vandalen en criminelen door meer mensen aan te moedigen om van de gebieden te genieten.

Een aantal soorten straatmeubilair

Pinautomaten

Banken en zitplaatsen

Fietsenrekken

Paaltjes

Bushaltes

Bushokjes

Camera’s

Gemeenschappelijke kiosken

Afvalbakken

Brievenbussen

Nieuwsrekken

Parkeermeters

Picknick tafels

Openbare toiletten

Bewegwijzering

Beelden en openbare kunst

Straatverlichting

Verkeersborden

Verkeersartikelen

Waterfonteinen