Selecteer een pagina

Tegen het einde van het jaar begin je alvast te bedenken hoeveel vuurwerk je tijdens Oud & Nieuw wil afsteken. In de laatste dagen van het jaar hobbel je van winkel naar winkel omdat je op zoek bent naar mooi vuurwerk. Helaas is heel Nederland op dat moment vuurwerk aan het kopen en gaan de mooie sierpotten dus snel over de toonbank. Daarvoor is nu het online bestellen van vuurwerk de oplossing.

Verkoopdagen vuurwerk

Bij de verkoop van vuurwerk komt aardig wat regels vanwege wetgeving kijken. Het is daarom ook alleen toegestaan om vuurwerkwinkels open te hebben tijdens de laatste 3 dagen van het jaar. Koop je je vuurwerk altijd over de grens in Duitsland? Dan moet je er rekening mee houden dat de vuurwerkwinkel daar niet op zondag open zijn. Valt er een van de laatste 3 dagen in het jaar dus op een zondag, dan zal de winkel gesloten zijn. Wel is de winkel dan een dag eerder open.

Veilig vuurwerk afsteken

Het is niet voor niks dat er veel regels zijn voor het verkopen van vuurwerk. Het is en blijft een risico om het vuurwerk aan te steken. De regels waaraan de verkopers zich moeten houden zorgen ervoor dat het vuurwerk wat verkocht wordt in de vuurwerkwinkels zodanig veilig is dat er niks kan gebeuren mits er op een verantwoorde manier mee om wordt gegaan. Denk hierbij dus aan het veilig plaatsen van een vuurwerk doos zodat deze niet kan omvallen, het dragen van een veiligheidsbril en het gebruiken van een vuurlont en noem maar op.

Vuurwerk bestellen

Helaas zijn de vuurwerkwinkels maar 3 dagen in het jaar geopend om vuurwerk te kunnen kopen. Gelukkig is het vuurwerk tegenwoordig bij E&R Feuerwerk al wel vast online te bestellen. Hierdoor loop je dus niet het risico dat de mooie sierpot die jij zo graag wou, is uitverkocht. Je kunt het hele jaar door alvast bestellen en je kunt jouw bestelling dan afhalen in een van de vuurwerkwinkels tijdens deze 3 verkoopdagen. Zo hoef je niet lang in de rij te staan en ben je toch verzekerd van het vuurwerk dat jij graag wil hebben!