Selecteer een pagina

Wanneer je een luchtcompressor nodig hebt zijn er verschillende soorten compressoren. Het is erg belangrijk dat je voordat je er eentje aanschaft weet welke soort compressor het beste voor jou zal werken. Iedere compressor kan namelijk weer voor net wat andere doeleinden gebruikt worden.

De zuigcompressor is een goede om mee te starten

Een zuigcompressor is goedkoper in aanschaf en zijn daarom fijn om mee te starten als je nog maar net bezig bent. Dit is een simpele luchtcompressor die erg zuinig is. Een zuigcompressor zie je vaak terug in winkels, kleine werkplaatsen of in een garage. Aan een zuigcompressor heb je ook niet veel onderhoud.

Zuigcompressoren kun je niet erg lang gebruiken. Ze moeten tussendoor goed gekoeld worden, anders vallen ze uit. Een zuigcompressor kan vaak 50% tot 60% van de werktijd gebruikt worden. Ook is het zo dat een zuigcompressor veel olie verbruikt. Het is dan ook van belang dat dit er voldoende is, anders kan dit ervoor zorgen dat de compressor uitvalt. Een luchtcompressor maakt vaak ook veel geluid. Dit is niet optimaal als er veel communicatie nodig is op de plek waar de compressor zich bevindt.

Een stapje hoger is de schroefcompressor

De schroefcompressor kun je aanschaffen als je bedrijf dat nodig heeft. Een schroefcompressor kan bijvoorbeeld wel een constante persluchttoevoer zijn. Bij schroefcompressoren wordt dan ook de volledige capaciteit gebruikt. Ze hebben vaak een lange levensduur, daardoor kun je erop vertrouwen dat ze hun werk goed doen. In schroefcompressoren zitten ook weer verschillen. Op die manier zal er altijd een zijn die voor jouw bedrijf goed zal werken.

Er zijn verschillende merken die compressoren aanbieden. Ieder merk heeft andere voordelen en nadelen. Bij sommige is de kwaliteit van het product beter, maar bij andere kan de service beter zijn. Kijk daarom goed naar wat jouw voorkeur heeft. Begin is met kijken bij Kleinjan compressoren, deze scoren op alle vlakken vaak goed.