Selecteer een pagina

Er is geen wetenschappelijk bewijs of mensen echt paranormaal zijn of niet. Feit is echter wel dat sommige mensen soms onverklaarbare dingen kunnen waarnemen. Dingen die we niet snappen. Wat het lastig maakt is dat ze niet te bewijzen of te reproduceren zijn. In dit artikel zullen we het gaan hebben over wat paranormaal zijn is en hoe je kunt herkennen of je ook dergelijke gaven hebt.

Wat is paranormaal?

Met paranormaal wordt verwezen naar bovenzintuiglijke verschijnselen. Een paranormaal verschijnsel is iets wat niet wetenschappelijk te verklaren valt en als bovennatuurlijk wordt beschouwd. Het gaat hier om dingen die niet met de normale zintuigen worden waargenomen.

Veel mensen hebben weleens iets bijzonders en onverklaarbaars meegemaakt wat beschouwd mag worden als een paranormaal verschijnsel. Sommige mensen hebben met enige regelmaat een paranormale waarneming. Dergelijke mensen noemen we dan een paragnost, medium of helderziende. Deze 3 worden vaak door elkaar gebruik maar toch zijn er verschillen.

Een paragnost werkt vooral vanuit zijn innerlijk, zijn intuïtie. Een medium is iemand die samenwerkt met contacten in de geestenwereld. Een helderziende ziet visioenen en is de schakel tussen het aardse en het geestelijke.

Ondanks het feit dat er geen wetenschappelijk bewijs voor paranormale waarnemingen bestaat zijn er toch veel mensen die regelmatig te rade gaan bij een paragnost, medium of helderziende. Doorgaans voor advies op psychologisch, medisch of relationeel vlak.

Helderziendheid is iets wat veel mensen weleens, of regelmatig, ervaren. Zo worden er gebeurtenissen gezien die nog niet hebben plaats gevonden. Ziet men aura’s of andere verschijningsvormen zoals aura’s. In zeldzame gevallen kunnen mensen als het ware bij andere naar binnen kijken, door muren en gordijnen die dicht zijn.

Heb ik paranormale gaven?

Veel mensen hebben paranormale gaven. Door je hiervan bewust te zijn kan je je beter openstellen voor deze energieën en deze gaven verder ontwikkelen. We zullen je hier een aantal hints geven die erop kunnen wijzen dat ook jij paranormale gaven hebt.

Regelmatig realistische dromen

Mensen met paranormale gaven hebben regelmatig realistische dromen. Drommen kunnen heel heftig zijn waarbij de emoties hard binnenkomen. Een kenmerk hierbij is dat de droom bijna niet te onderscheiden is van de werkelijkheid. Zo kan je in tranen wakker worden met een blok verdriet in je maag. Indien deze dromen zich vaak herhalen dan is dit een teken dat iets bovennatuurlijks je iets probeert te vertellen.

Indien je ook vaak zit te dagdromen kan dit een teken van paranormale gaven zijn.

Weten dat iets staat te gebeuren

En hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je bus om 7.15 uur zal vertrekken maar dingen die niet te voorspellen zijn. Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je hebt het gevoel dat een bepaald persoon je, onaangekondigd, gaat bezoeken en vervolgens gaat de deurbel. Deze persoon staat bij je op de stoep en je bent niet eens verbaast. Je voelde immers al dat je bezoek zou krijgen van deze persoon.

Heftiger zijn die situaties waarin je voelt dat er iets naars gaat gebeuren. Dat familielid wat een operatie ingaat maar je voelt dat hij of zij er niet meer uit zal komen. Of een medische diagnose waarvan je de uitslag al weet voordat deze door de onderzoekend artsen is gegeven.

Het kan ook gebeuren dat je in je hoofd als ziet hoe het gesprek zich zal gaan ontvouwen tijdens een gesprek. Je wilt iets zeggen maar op het laatste moment bedenk je je, omdat je al precies ziet gebeuren dat het gesprek hiermee de verkeerde kant op zal gaan. Ook kan het gebeuren dat je je interesse in een gesprek verliest omdat je al voor je ziet dat het gesprek zal uitmonden in een saai brouwsel van woorden van je gesprekspartner.

Situaties aanvoelen

Deze paranormale gaven hebben veel mensen. Het wordt ook wel hoogsensitief genoemd. Je zit op een verjaardag en je voelt gewoon dat er iets speelt tussen twee personen die hier aanwezig zijn. Dit voel je zelf als je deze twee personen helemaal niet kent en je onmogelijk kon weten dat er tussen de personen iets speelt. Je voelt de negatieve energie in een dergelijke ruimte en je kan daar zelf behoorlijk last van hebben.

Met deze gave voel je ook direct aan of er iets met een vriend of vriendin aan de hand is. Zelfs als ze zeggen dat alles goed is. Met behulp van je goede communicatietechnieken kan je eruit halen wat ze dwars zit en ze helpen met advies.

Het gevoel dat er nog iemand in de ruimte is
Indien je soms het gevoel hebt dat er nog iemand in de ruimte, waarin je verblijft, aanwezig is, dan is dit ook een teken van paranormale gaven. Sommige mensen zien iemand in hun verbeelding terwijl andere deze aanwezigheid juist voelen.

Je bent goed met metaforen

Mensen met paranormale gaven zijn vaak goed met het geven van metaforen om dingen te verklaren. Deze worden ter plekke uit de mouw geschud omdat men precies weet hoe het gevoel van de ene situatie vertaald kan worden in de andere.

Onverklaarbare paniekaanvallen

Mensen die zich er nog niet van bewust zijn dat ze over paranormale gaven beschikken kunnen van het ene op het andere moment paniekaanvallen krijgen. Zonder dat hier in de reële wereld ook maar enige aanleiding voor is. Dit komt door een overgevoeligheid voor onzichtbare energie die ruimte hebben genomen in je nabijheid. Hierbij kan je ook overvallen worden met het gevoel bekeken te worden.