Selecteer een pagina

Als je gek bent op unieke reizen zijn er een aantal soorten reizen die jou misschien wel heel leuk lijken! Dit kan heel sportief zijn of juist vol cultuur. Met deze reistips zul je in ieder geval een unieke reis tegemoet gaan.

Ontdek nieuwe stukken van de wereld per boot

Als je gek bent op de zee en graag plekken wilt zien waar je anders niet komt kun je met de boot op vakantie gaan. Je zou zelf kunnen gaan zeilen, je bent dan echt op jezelf en je reisgezelschap aangewezen. Het is wel verstandig als je zo’n soort reis maakt dat je zeker weet dat je goed kunt zeilen, het liefst heb je meerdere mensen aan boord die goed kunnen zeilen. Dan kun jij zelf ook nog even rusten en genieten.

Een andere boot waarmee je op vakantie kan gaan is een cruiseschip. Dit is een compleet andere ervaring. Op zo’n schip is het vaak veel luxer. Je kunt aan boord van alles doen, eigenlijk is het gewoon een hotel op het water. Alles wat je in een hotel kan, kun je ook op een cruise. Vaak stopt een cruiseschip op verschillende plekken. Daar blijf je dan een dag of avond. Dat kan heel leuk zijn als je graag veel ziet, maar ook onderweg gek bent op luxe.

Sporten als middelpunt van de vakantie

Als je helemaal gek bent van sporten, zou je je vakantie daar helemaal omheen kunnen maken. Dan wordt niet bedoeld dat je iedere ochtend een baantje trekt in het zwembad, wat natuurlijk ook kan, maar dat het sporten echt de reden is dat je op reis bent. Een voorbeeld hiervan kunnen marathonreizen zijn. In veel steden worden marathons georganiseerd. Je kunt je daarvoor aanmelden en mee rennen. Op die manier ben je toch op reis maar wel met een doel, die marathon uitlopen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor drie nachten verblijven.