Selecteer een pagina

Het doel van een website of webshop is het trekken van bezoekers om vervolgens aandacht te trekken voor een onderwerp of sales te hebben. Maar hoe komen we aan klanten die online naar iets opzoek zijn? Door middel van SEO, wat SEO is en hoe dat in zijn werk gaat gaan we zo wat dieper op in. Maar wat bovenaan staat is dat zoekmachine optimalisatie een belangrijke handeling is om online aan meer klanten te komen.

Wat houdt SEO in?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands vertaald naar zoekmachine optimalisatie. Dit gaat zin zijn werk wanneer een eventuele klant zich op een zoekmachine bevindt. Zoeken gaat door middel van zoekwoorden, deze zoekwoorden kunnen via SEO gelinkt worden met teksten op uw website, en uw website zal dan als een van de eerste bovenkomen. Echter is SEO niet alleen door middel van zoekwoorden, ook verschillende pagina’ met elkaar linen zorgt voor een groter zoekbereik.

Is SEO de enige manier om klanten te krijgen?

Nee, we kennen nog een andere manier die via advertenties werkt, deze manier heet SEA. Dit staat voor Search Engine Advertisement. SEA uit zich door middel van reclames op grote websites die naar uw website of direct naar het product leiden. Ik geef als voorbeeld de website van de NOS, hier zijn reclameblokken te vinden die naar online winkels zoals mediamarkt linken.

Ik wil dit graag laten doen voor mijn website

SEA of SEO uitbesteden is een gebeurtenis die veel bedrijven met websites of webshops uit handen geven, door mensen op deze opdracht te zetten die verstand hebben van de systemen die hiervoor gebruikt worden geeft dat een goede stap richting een veel bezochte website. Wanneer u dit uit handen wil geven dan komt u terecht bij een online marketing bureau, deze bedrijven hebben mensen in dienst die gevorderd zijn met SEO en SEA en de titel SEO-specialist mogen dragen.