Selecteer een pagina

Als je een eerste auto gaat kopen is dit super leuk, maar het is ook spannend. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Van het kiezen voor de juiste auto tot al het papierwerk wat erbij komt kijken. Hier op een rijtje welke zaken van belang zijn als je een auto gaat kopen.

Wat voor type auto ga je kopen

Zodra je een auto gaat kopen zijn er talloze auto’s waaruit je kan kiezen. Veel verschillende merken en verschillende vormen en maten. Allereerst is het verstandig om een budget te bepalen. Hiermee kun je voor jezelf bepalen wat de auto mag gaan kosten en in welke categorie je dan gaat kijken. Is het een auto waar alleen jij gebruik van gaat maken of is het meer bedoeld als gezinsauto? Als de auto voor alleen jouw eigen gebruik is, zou een kleinere driedeursauto een prima optie zijn. Als je aan het kijken bent voor een gezinsauto is dit wat minder handig, dan is het fijner als er voldoende ruimte is.

In merken zijn er ook veel verschillen, in prijs, maar ook in wat voor type auto ze maken. Kies hierbij voor de optie die het beste bij jou past.

Maandelijkse kosten die je niet moet vergeten

Wanneer jij een auto aanschaft komen daar buiten de aanschafkosten ook maandelijkse kosten bij kijken. Wegenbelasting, verzekering en afschrijving zullen iedere maand afgeschreven worden. De wegenbelasting wordt bepaald door de soort auto die je rijd, hoe zwaar deze is en op welke brandstof hij rijdt. Van een zware diesel auto is de wegenbelasting een stuk duurder dan van een lichte elektrische auto. Ook de verzekering wordt bepaald door verschillende zaken. De type auto, het merk, de buurt waar je woont en je schadevrije jaren hebben hier allemaal invloed op. Een verzekering voor auto berekenen kun je van te voren doen, dan weet je waar je aan begint.