Selecteer een pagina

Het nemen van de juiste beslissingen en het kiezen van de juiste producten in het overaanbod van de huwelijkswereld is waar elke bruid en bruidegom het komende huwelijksseizoen mee te maken zal krijgen. Bovenal staan ​​de minimalistische duurzaamheidstrend en de weelderige luxetrend tegenover elkaar. Op dit spanningsveld wil ik jou als bruid graag wat trendimpulsen meegeven vanuit het minimalistische gebied van vandaag en zorgen voor duidelijkheid in de huwelijksplanning.

Duurzaam huwelijk

DE trend voor 2020: een stap terug doen bij het plannen van je eigen grote dag en milieubescherming en duurzaamheid een grote rol geven. Zo zei weddingplanner Colleen Kennedy Cohen, die de bruiloft van Gwyneth Paltrow en Brad Falchuk organiseerde, tegen de Australische Vogue: “Kijk naar het verkleinen van je ecologische voetafdruk en overweeg serieus te reizen; niet alleen voor u en uw gasten, maar ook voor uw leveranciers. Zorg ervoor dat ze lokale producten gebruiken die duurzaam zijn ingekocht. ” En over het onderwerp van bruiloftsmaaltijden: “En kijk naar je dinermenu: verminder overmatige portiegroottes, composteer wat er overblijft.” Vrij vertaald: stelt alle reizen en reiskosten van gasten en dienstverleners in vraag, gebruikt en boekt lokale bronnen en vermijdt elke vorm van verspilling – vooral bij het eten.

Moderne tradities

Als men uitgaat van de hierboven genoemde sterke duurzaamheidstrend, dan is het resultaat dat men alle gangbare huwelijkstradities “die men zo goed kent” in twijfel trekt. Bijvoorbeeld voor alle handelingen die de bruiloftsgasten aangaan: Gooi dus alsjeblieft geen rijst, maar gebruik composteerbare bloembladen. Want wees voorzichtig, zeepbellen kunnen niet alleen zijden kleding volledig ruïneren, maar ook het ecosysteem van waterlichamen aantasten.

Absolute NoGo: laat ballonnen rijzen! Ballonslingers worden steeds populairder, maar als gastpromotie hebben ze in 2020 zeker hun beste tijd gehad. Geldt bijvoorbeeld ook voor flesjes of glowsticks. Plastic hoort thuis in de vuilnisbak, maar niet in het milieu. Huwelijksgeschenken inpakken in transparante geschenkfolie mag in 2020 ook niet gebeuren. Over het algemeen moet je je als bruiloftsgast niet laten meeslepen door “onzin” -geschenken die later gegarandeerd in de prullenbak belanden. Schrijf dan een geweldige felicitatiekaart met een oprechte tekst en een geschenk of geld.

Gratis trouwen

Het vieren van je eigen individualiteit en het afdwingen van je eigen levensstijl zal in 2020 de duidelijke focus zijn. Daarom nemen huwelijksceremonies zonder religieuze achtergrond toe. Deze “gratis bruiloften” kunnen naar persoonlijke wens met een gratis spreker worden ingericht. Ook hier komt het idee van duurzaamheid om de hoek kijken: in plaats van per se een huwelijksboog voor je eigen bruiloft te laten maken of deze urenlang zelf te bouwen (en bij twijfel af te voeren), kun je terugvallen op heerlijk moderne huwelijksbogen die verkrijgbaar zijn bij evenementstylisten. Deze geometrische druivenbogen kunnen uiteraard geheel naar eigen wens worden vormgegeven: met bloemendecoraties of decoratieve accessoires naar keuze.

Als het gaat om bruiloftsontwerp, een van de MEGA-trends – beter: een drievoudige trendmix! De combinatie van houten stoelen op lange tafels met hangende bloemeninstallaties in combinatie met industriële lampen. Als het om stoelen gaat, willen veel stellen de zogenaamde “Crossback Chairs” (zoals op de foto hierboven) of klassieke Thonet-stoelen (zoals op de foto hieronder). Wil je meer elegantie, huur dan simpelweg de stijlvolle Medaillon stoelen. Wat we in 2020 op de lange tafels zullen zien: elegante linnen servetten vervangen de tafelkleden.

Handgemaakt keramiek van hoge kwaliteit vervangt wit porselein. De menukaarten passen overal goed – als combinatie kunnen ze ook als naamplaatje worden gebruikt. In het midden van de panelen zijn bloemenslingers gemaakt van gebladerte. Lange tafels werken goed met bladgroen als tafeldecoratie als er zo min mogelijk in het midden van de tafel staat – dus geen flessen mineraalwater of iets dergelijks. Maar dit betekent ook dat de bediening snel drankjes moet krijgen, dat er waarschijnlijk een menukaart of een buffet is. Voor een familiediner, waarbij er in het midden van de tafel veel serveerschalen zijn om te vullen, moet u plannen met een “tweede verdieping” – zoals in de onderstaande afbeelding. Een tip: lange tafels nemen veel ruimte in beslag met een groot aantal gasten! Daarom wordt deze trend steeds vaker buiten doorgevoerd in een modern tentdecor.

Trouwjurken met afneembare mouwen

De Australische bruids- en evenementontwerpers zetten momenteel de sterkste trendimpulsen. Elle Bellamy droeg bijvoorbeeld een trouwjurk van “Martina Liana” met afneembare mouwen voor haar huwelijk met Muse-frontman Matthew Bellamy in Australië. De tweedelige mix en match-stijl voor bruidsjurken is momenteel erg populair in heel Europa, met de zogenaamde “afneembare mouwen” zou deze trend ook zijn weg vinden naar bruidsjurken uit één stuk. En nog een trendtip: Pampas Gras is en blijft een populair bloemenornament in 2020. Meer gedroogde bloemen vinden ook hun weg naar de bruidsbloemisterij – vooral goed: je kunt de bloemen dan blijven gebruiken en weggeven aan je huwelijksfeest.

Na de sterren komen de parels! Als je dit seizoen prachtige trouwjurken met stertule ziet, zal het in 2020 nog eleganter schitteren. De klassieke parel maakt nu al twee jaar zijn comeback in de modesector en verovert nu ook de huwelijkswereld op een heel ongedwongen, moderne manier – zoals hier met de vloerlange parelsluier van het Australische label “Grace Loves Lace” (foto hierboven). Het volgende is van toepassing: de parels zien er bijzonder modern uit zonder de typische combinatie met kristallen of goud – gewoon parels in het haar zien er bijzonder cool en trendbewust uit.

Blauw als huwelijkskleur

Deze week Pantone uitgeroepen tot “Kleur van het jaar 2020”: Classic Blue! Dit is wat de officiële verklaring van PANTONE zegt: “De tijdloze en duurzame PANTONE 19-4052 Classic Blue maakt indruk met zijn eenvoudige elegantie. PANTONE 19-4052 Classic Blue herinnert, rustgevend en tot nadenken stemmend, aan de avondlucht – een uitdrukking van ons verlangen naar een betrouwbare en veilige basis waarop we kunnen voortbouwen op de drempel van een nieuw tijdperk. Omdat we blauwtinten instinctief als rustgevend beschouwen, geeft PANTONE 19-4052 Classic Blue ons een welkom gevoel van rust, harmonie en veiligheid. PANTONE 19-4052 Classic Blue bevordert een gerichte en heldere manier van denken, zodat we onze gedachten beter kunnen ordenen en structureren.

Tegelijkertijd straalt de reflecterende blauwe kleur Classic Blue ook optimisme en levensvreugde uit. ” Blauw in alle tinten maakt al lang deel uit van het huwelijksontwerp. In het noorden, vooral te vinden als kleur in maritieme huwelijksconcepten, was en is de kleur erg populair voor het trouwpak van de bruidegom bij vintage bruiloften. Blauw geeft moderne bruiloftslooks een tijdloos accent met elegante diepte – zoals bijvoorbeeld met deze moderne styling van soeur coeur.

Blauwe ringen zijn er overigens nog niet echt, maar witgouden ringen van 123gold passen natuurlijk ook bij een blauwe bruiloft.