Selecteer een pagina

Indien je met jouw camper of caravan op reis gaat wil je uiteraard wel dat deze goed is verzekerd. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een caravan achter de auto ben je al wat kwetsbaarder voor een aanrijding. De schade kan hoog in kosten oplopen. Maar naast aanrijding wordt ook brand, diefstal en lekkage vergoed. Stel dat het bijvoorbeeld noodweer is en jij komt met jouw caravan hierin waardoor er lekkages ontstaan door schade bijvoorbeeld. Het is verstandig om een caravan verzekering af te sluiten, maar zoals voor een auto is een verzekering voor jouw caravan niet verplicht.

Diverse verzekeringen vergelijken

Een caravanverzekering of camperverzekering verschilt onderling. Het beste is om goed te vergelijken en zo voor een goede dekking en lage premie te kiezen. Het grote voordeel is dat de WA verzekering van de auto wel schade dekt die aan de caravan is toegebracht door jouzelf en door anderen. De dekking is alleen van toepassing bij een auto en caravan die aan elkaar zijn vastgekoppeld. Indien de caravan niet gekoppeld is vind er geen dekking plaats vanuit de autoverzekering. De AVP kan worden ingeschakeld als de caravan is losgekoppeld van de auto. De meeste caravanverzekeringen hebben een lage premie.

Bij tweedehands caravans en schade wordt in sommige gevallen de aanschafwaarde in de eerste jaren vergoed. Er zijn verzekeringen waarbij je zelf kunt kiezen wat je verzekerd wilt hebben aan je caravan verzekering naast een basisverzekering. Maar als de aanschafwaarde van een tweedehands oudere caravan laag is, is het soms minder voordelig deze te verzekeren. De meest voorkomende problemen met de caravan die worden gedekt zijn o.a. Storm, brand en hagelschade, ongevallen, diefstal, inbraak, sleepkosten, rechtsbijstand voor conflicten, water en brandschade etc.

Camperverzekering afsluiten

Bij een camper is een verzekering in tegenstelling tot een caravan wel verplicht met een minimale WA dekking. Een camper is tegelijkertijd een motorvoertuig wat een caravan niet is. De WA verzekering is de meest kale optie en dekt schade die jij met je voertuig toebrengt aan anderen. Wil je toch een wat meer uitgebreide dekking? Dan kun je het beste voor WA casco of all risk gaan. Bij een beperkte cascodekking is ook diefstal, brandschade en ruitschade van een camper verzekerd. Beide verzekeringen kunnen goed op een occasion worden toegepast.

Ga je echter voor een dure nieuwe camper? Dan is een all risk dekking zeker aan te bevelen. De all risk dekt naast bovengenoemde dekkingen namelijk ook schade die je aan jouw eigen camper toebrengt. Maar ook aanvullende verzekeringen zijn mogelijk zoals een vergoeding van de aanschafwaarde van de camper bij schade. Als je kiest om een camperverzekering te vergelijken dan kun je dit doen op basis van aanschafwaarde, de eigenschappen van het voertuig, de gewenste dekking en het gekozen eigen risico. Bij een hoger eigen risico gaat de maandelijkse premie omlaag.