Selecteer een pagina

Na het overlijden van de ontvoerde Sarah Everard is er veel ophef over de angst die (voornamelijk) vrouwen hebben om ‘s nachts in hun eentje over straat te gaan. Vrouwen voelen zich gewoon niet veilig een zijn een stuk kwetsbaarder dan mannen. Dit is erg begrijpelijk. Daarom delen wij wat tips die de angst misschien wat kunnen verlichten.

Maak jezelf kenbaar

Dit spreek voor zich en veel vrouwen doen dit al. Maar het idee is dat je altijd iemand laat weten waar je bent of naartoe gaat en wellicht ook hoe lang je verwacht erover te doen. Op die manier is er altijd iemand op de hoogte van waar je bent en zal het ook gelijk doorhebben als je een tijdje niets laat horen.

Pepperspray

Dit is geen nieuw fenomeen, maar pepperspray is een zeer effectief middel om een dader af te schrikken. In veel landen is pepperspray en traangas verboden. Gelukkig zijn daar goede alternatieven voor bedacht. Er bestaat namelijk een pepperspray waar rode verf uit komt. Deze rode verf zal vervolgens opschuimen. Dit kun je vergelijken met schuimende douchegel of scheerschuim. De dader zal direct zijn zicht ontnomen worden waardoor je veilig weg kunt komen. Daarnaast is het voordeel van deze verf pepperspray dat de dader voor een aantal dagen met een rood gezicht rond zal moeten lopen, waardoor de dader makkelijk op te sporen is. 

Zelfverdediging

Iets dat je steeds vaker ziet is dat vrouwen zelfverdedigingslessen nemen. Je leert hier niet de nieuwste vechttechnieken of de juiste hoeken om iemand binnen 1 seconde uit te schakelen. Integendeel. Je leert hoe je op de juiste manier de klappen op kunt vangen en te ontwijken. Daarnaast leer je hoe je voorkomt dat je vast gegrepen wordt en hoe je uit een eventuele greep kan ontsnappen. Naast deze dingen leer je ook hoe je zelfverzekerder en sterker in je schoenen kan staan.