Selecteer een pagina

Muizen bestrijden komt steeds vaker voor. Muizen en andere soorten ongedierte komen namelijk in groten getale voor in ons land. Helaas blijven deze dieren niet alleen maar buiten waar jij er geen last van hebt. Muizen komen ook veel voor in huis. Muizen zijn erg vervelend en kunnen dan ook voor veel overlast zorgen. Wil jij weten hoe je dit soort ongedierte kan herkennen, wat je vooral niet moet doen en wat juist wel kan helpen? Lees dan snel verder als je hier meer over wil weten!

Muizen bestrijden door een bestrijdingsservice

Je wilt vaak zeker weten dat je last hebt van muizen, voordat je muizen laat bestrijden door een bestrijdingsservice. Hoe kom je daar nou achter? Er zijn een aantal duidelijke signalen die aangeven dat je last hebt van deze knaagdieren. Hoe herken je het als er muizen in je huis lopen? Door op de volgende punten te letten:

  • uitwerpselen van muizen
  • aangevreten kabels
  • sterke geur
  • krassende geluiden

Uitwerpselen zijn een veel voorkomend kenmerk van muizen in je huis. Muizen produceren ongelofelijk veel keutels per dag. Deze zijn vervolgens door heel je huis te vinden. Uitwerpselen zien eruit als zwarte rijstkorreltjes. Mede door deze keutels en hun urine komt er ook een enorm scherpe geur vanaf. Ook hieraan kun je ze goed herkennen. Daarnaast knagen muizen aan alles wat los en vast zit. Dit is dan ook te zien in je huis door bijvoorbeeld aangevreten kabels. Tenslotte zijn muizen heel nieuwsgierig en zijn ze altijd op zoek naar voedsel. Je kunt de muizen dus ook vaak horen door krassende geluiden door heel je huis. Dit is allemaal erg vervelend, kies er dus op tijd voor om de muizen te bestrijden.

Tips voor ongedierte in huis

Wanneer je muizen wilt bestrijden dan kan een bestrijdingsservice handig zijn. Er zijn ook een aantal dingen die je absoluut niet moet doen als je last hebt van ongedierte, want deze dingen maken het probleem alleen maar erger, denk hierbij aan:

  • afval laten slingeren;
  • voedsel los in kasten leggen;
  • gaten en kieren open laten.

Ongedierte, zoals muizen, komen vaak op eten af. Zorg dat je de prullenbak vaak leegt en dat je de vuilniszakken niet in het huis rond laat slingeren. Dit is een ultieme prooi voor ongedierte, zoals muizen, om op af te gaan. Verder zijn muizen echte knaagdieren. Knaagdieren bijten gemakkelijk door folie of karton heen. Zorg er daarom voor dat je jouw voedsel niet daarin opbergt, maar dat je dit doet in stevige plastic bakjes of zelfs glazen potjes. Zorg ook dat gaten en kieren dicht zijn. Kortom: houd je huis fris en laat de muizen bestrijden door een bestrijdingsservice wanneer je je geen raad weet met het ongedierte!