Hoe een auto importeren?

Heb je een nieuwe auto nodig? Dan kun je deze halen bij een Nederlandse autoverkoper. Eén nadeel: de auto’s in Nederland zijn behoorlijk prijzig. Daarom kun je er ook voor kiezen om een auto te importeren vanuit het buitenland. Hoe dit kan en wat de voordelen hiervan zijn, wordt uitgelegd in dit artikel.

Waarom een auto importeren uit het buitenland?

Het kopen van een auto kan veel geld kosten in Nederland. Daarom kun je er ook voor kiezen om een auto te importeren uit Duitsland of België. Als je bijvoorbeeld kiest voor een auto importeren uit Duitsland, kun je veel geld besparen. Dit zorgt ervoor dat je meer geld over hebt, of dat je voor hetzelfde geld een mooiere auto kunt rijden. Eén van de redenen dat het goedkoper is om een auto uit bijvoorbeeld Duitsland te importeren is dat de concurrentie op de automarkt veel groter is. Dit komt omdat de automarkt in Duitsland veel groter is. Op deze manier kun je soms wel 30% minder betalen dan dat je in Nederland zou doen.

De tweede reden dat het goedkoper is, is omdat je in de meeste gevallen veel minder BPM moet betalen. BPM staat voor ‘belasting van personenauto’s en motorrijtuigen.’ Deze belasting betaal je als je een auto koopt in Nederland of als je een auto importeert uit het buitenland. Het grote verschil is dat het de BPM veel lager ligt als je een auto importeert. Dit kan er voor zorgen dat je tot wel 40% minder BPM hoeft te betalen.

Hoe een auto importeren uit het buitenland?

Zoals bovengenoemd zijn er veel voordelen aan het importeren van een auto. De vraag is nu: hoe kun je een auto importeren? Het importeren van een auto hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt verschillende websites opzoeken om makkelijk extra informatie te krijgen rondom alle regels van het importeren van een auto. Bij verschillende websites kun je kiezen voor twee opties: zelf importeren en samen importeren. Bij de eerste optie zoekt de website de goedkoopste mogelijkheid en kun je de auto zelf importeren. Als je iets minder verstand hebt van het importeren van auto’s, kun je ook om hulp vragen bij de optie ‘samen importeren.’ Hierbij wordt de auto voor u geïmporteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *