Een escape room als familie of bedrijfsuitje

Bij een escape room wordt je opgesloten in een ruimte waar je uit dient te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Zo kun je Escape room Rijen bezoeken. Villa BreTil is ontworpen in een stijl uit 1940 met een oorlogsverhaal.

Doel van een escape room

Ben je een fan van raadsels en puzzels? Dan is een escape room het leukste uitje voor jou. Dit is een real-life spel. Zoals eerder werd verteld wordt je opgesloten in een ruimte waar jij uit moet ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Er wordt gebruik gemaakt van cryptische aanwijzingen die je beetje bij beetje helpen. Als jij deze op tijd oplost heb je het doel behaald.
In een escape room ga je door een emotionele achtbaan, want je beleeft verschillende emoties in een korte tijd. Stress wanneer het je niet lukt snel de puzzels op te lossen. Of juist blijdschap wanneer het je eindelijk gelukt is. Stress komt er genoeg bij kijken, omdat er tijdsdruk achter zit. Een escape room zorgt in ieder geval voor genoeg entertainment. Of het nu met je familie en vrienden is of met je collega’s. Het gaat namelijk wel vaak om de juiste samenwerking. Dat is een vereiste wil je op tijd de escape room uitkomen.

Verschillende thema’s

De escape room in Rijen bevat een oud thema uit 1940. Naast deze escape room zijn er meer met dit soort thema’s. Zo heb je thema’s als een hotel, een bank, crimineel, kluis of geschiedenis. Allemaal verwerkt op verschillende locaties. Van een oude leerlooierij tot een gevangenis. Deze verschillende contexten zorgen voor een unieke beleving en doel voor de escape room. Door je eerst te verdiepen in het verhaal wordt de beleving nog echter.

Extreme escape room

Is dat ene uurtje nog te kort voor jou? In Finland zijn ze bezig met het realiseren van de grootste en langste escape room ooit. Dit is een escape room waarbij je de mogelijkheid krijgt om puzzels en raadsels op te lossen gedurende een treinreis. En wel een treinreis van dertien uur. Hij loopt door wel veertien verschillende treincabines. Het is ontwikkeld voor de promotie van een nieuwe bioscoopfilm. Mocht je deel willen nemen aan deze escape room moet je wel woonachtig zijn in Finland. Je kunt het evenement volgen via een livestream.

Escape room Villa BreTil

Elke escape room heeft zijn eigen verhaal. Zo ook Villa BreTil met hun verhaal rondom de oorlog en de lokale vliegbasis. Hierdoor wordt er een beleving gecreëerd met een doel om de escape room te ervaren. Bij Villa BreTil ga je op zoek naar de familie Schillinger die sinds lange tijd niet meer openbaar zijn gezien.
Je krijgt de mogelijkheid om de escape room uit te voeren in verschillende kamers. Zo heb je de Tandarts kamers (3 t/m 6 personen) en Hannah’s kamers (4 t/m 10 personen).
Ben jij klaar voor deze uitdaging? Wees goed voorbereid en stressbestendig, dan kan jij deze uitdaging aan. Dankzij de verschillende thema’s die tegenwoordig aangeboden worden blijft een escape room ook voor meerdere malen een leuk uitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *