Vakantietip: Een roadtrip door West-Amerika

Ben je op zoek naar ideeën voor de volgende vakantie deze zomer? Een vakantietip die in dit blog wordt gegeven is een roadtrip door het westen van Amerika. De voordelen en de plekken die je kunt bezoeken worden voor je opgenoemd.

Vakantietip: Bezoek San Francisco

Je kunt twee dingen doen wanneer je een trip door het westen van Amerika wilt gaan maken. Zo kun je beginnen aan de kust en langzaam landinwaarts gaan. Een andere optie is het omgekeerde waarbij je in het binnenland begint en eindigt aan de kust. Bij beide optie is een bezoek brengen aan San Francisco mogelijk. Er is genoeg inspiratie te vinden voor jouw perfecte reis.

In San Francisco staat de welbekende Golden Gate Bridge, zijn er kabel treintjes en vind je Chinatown. Deze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken met georganiseerd vervoer.

Grand Canyon

Naast steden is in het westen een must om de nationale parken te gaan bezoeken. Dit gaat heel gemakkelijk doordat je een toegangskaart voor meerdere parken in een keer kunt kopen. De parken zijn allemaal goed bereikbaar met een auto. Om die reden moet je tijdens je roadtrip daar wel een auto huren.
Dan te beginnen met Grand Canyon National Park. Het is een van de oudste nationale parken van Amerika en daarom het bezoeken waard. Er is de mogelijkheid om wandelend het park te ontdekken. Daarnaast zijn er verschillende routes die de bussen volgen met verschillende uit- en opstapplaatsen. Vakantietip: Zorg voor een voorraad drinken en eten wanneer je een park als de Grand Canyon gaat bezoeken. Vooral in de zomer kunnen de temperaturen namelijk hoog oplopen.

Bryce Canyon

In Bryce Canyon vind je de meest aparte vormen. Allemaal gevormd uit zand, kalk en leisteen. In dit park zijn de looproutes door de rotsformaties heen. Wat Bryce Canyon daarnaast nog kenmerkt zijn de kleuren van de rotsen die op het eerste oog oranje lijken.

Zion

Bij Bryce Canyon kunnen de wandelingen gemaakt worden door de rotsformaties heen. In Zion National Park zijn deze wandelpaden langs de rotswanden gemaakt. In Zion wordt gebruik gemaakt van shuttle bussen die je vanaf de ingang het park in rijden.

Las Vegas

Voor meer afwisseling in de reis is het mogelijk om Las Vegas te bezoeken. Het is een bekende stad en hiermee een must om te bezoeken. Zo vind je The Strip met verschillende bezienswaardigheden waaronder het hotel Caesars Palace, een fonteinshow, casino’s, achtbanen en verschillende nagemaakte monumenten als de Eiffeltoren, het vrijheidsbeeld en een piramide. Daarnaast is Fremont Street te bezoeken waarbij verschillende winkels te vinden zijn, een dj voor livemuziek zorgt, een kabelbaan is en regelmatig een spectaculaire lichtshow gegeven wordt.

Yosemite

Wil je adembenemende beelden maken? Vakantietip: Dan is Yosemite de juiste plek hiervoor. Dit park heeft onder andere het Yosemite Valley uitkijkpunt waar je uitkijkt op een door gletsjer gevormde vallei. Tijdens je wandeling kun je stuiten op indrukwekkende watervallen. In een apart gedeelte van het park, dat Mariposa Grove heet, staan duizenden jaar oude bomen. Namelijk de Sequoiabomen. Deze worden omringd door dennenbomen en vormen hierdoor een mooi bos. Deze bomen zijn ook te vinden in Tuolumne Grove dat wat kleiner en rustiger is dan Mariposa Grove.
Death Valley
Death Valley is in de zomer een van de heetste plekken ter wereld. Hiermee is het een bezienswaardigheid om goed voorbereid te bezoeken. Het is niet alleen de heetste, maar ook droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika zelfs. Een bekende plek om te bezoeken in Death Valley is Badwater Basin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *