Het aankleden van je interieur met accessoires

Heb jij altijd al wat meer sfeer willen aanbrengen in jouw interieur? Dat kan met de juiste accessoires. Combineer met je meubilair en materialen en zorg voor wat meer gezelligheid in huis. In dit blog geven wij je wat tips voor het aankleden van jouw interieur.

De juiste mate van accessoires

Wanneer je begint met het aankleden in je huis is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de basis er al staat. Het gaat bij het gebruik van accessoires puur om een finishing touch. Het hoeft dus niet te overheersen. Daarvoor heb je de wanden, vloer(en) en meubels al. Iedere stijl is anders en heeft hierdoor ook andere accessoires nodig. Eerst even beginnen bij de basis.

Lampen

Het hoort eigenlijk bij de basis van elk interieur. Wanneer je hier wat meer aandacht aan besteed kunnen de juiste lampen zorgen voor extra sfeer in huis. Hierdoor wordt het een toegevoegde waarde aan elke interieurstijl. Het blijft altijd een gemak om gebruik te maken van spots. Geen probleem, want functionele verlichting is ook nodig. Zorg dan voor een leuke vloerlamp en/of een hanglamp boven de eettafel met een zachtere sterkte. Hetgeen hoeft niet groots te verlichten, maar kan hierdoor extra sfeer geven.

Gordijnen

Hierbij geldt hetzelfde als bij de lampen. Het hoort ook bij de basis van elk interieur, maar ook met de juiste aandacht kan het bijdragen aan meer sfeer in je interieur. Als basis kun je een basic gordijn voor het raam hangen. Bij een overgordijn kun je zorgen voor die extra touch aan je interieur. Het mooiste bij overgordijnen is wanneer ze tot de grond hangen. Heb je bijvoorbeeld een landelijk of modern interieur? Denk dan aan luxaflex. Deze hebben een eigen karakter, maar zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar.

Stoffen accessoires

Om de zithoek meer aan te kleden kan een vloerkleed neergelegd worden en/of kussens in de bank gelegd worden. Qua vloerkleden zijn vele opties mogelijk voor elke wens. Je hebt ze in het rond, rechthoekig of vierkant. Naast verschillende vormen ook in verschillende materialen en prints. Een vloerkleed brengt verschillende elementen in een ruimte samen en kan het knus maken. Kussens zijn ideale accessoires om je ruimte mee aan te kleden. Deze maken het zitten in de bank of stoel net wat comfortabeler, maar kunnen er ook voor zorgen dat er een kleurtint wordt toegevoegd in het interieur. Dit is makkelijk wanneer je verschillende elementen in huis wilt matchen met elkaar of als je de basis interieurstijl wilt aanpassen met een accentkleur.

Bloemen en planten

Ben je meer een liefhebber van groen in je huis. Dan is het gebruik maken van bloemen en/of planten een mooie optie. Een voordeel hiervan is dat ze in alle kleuren en maten te verkrijgen zijn. Wil je alleen maar groen dan kies je voor planten. Wanneer je meer kleur wilt kies je voor bloemen. Vergeet je wel eens je planten water te geven? Koop dan een vetplant of cactus. In de winter hoeven ze maar één keer in de 4 weken wat water. In de zomer af en toe veel water en dan laten opdrogen.

Persoonlijke items

Natuurlijk mogen foto’s, posters en accessoires die je hebt meegenomen van je vakanties niet ontbreken. Het maakt deel uit van jou en ook van je omgeving. Schroom daarom niet om deze ook een plekje te geven in jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *