Auto huren in de herfst?

Als u van plan bent een auto te huren in Nederland is het verstandig om rekening te houden met het Nederlandse weer. De winter komt er langzamerhand weer aan en het is van belang om hier aandacht aan te besteden indien u in de auto stapt. Het is immers handig om een goede auto tot je beschikking te hebben. Maar waar moet u precies op letten? BB&L Autoverhuur verleent een auto huren Schiphol service en geeft u graag enkele tips.

Zorg voor uitstekend zicht

Gedurende de herfst- en wintermaanden wordt het sneller donker en dit kan resulteren in een verminderd zicht. Met name in combinatie met hartstochtelijke weersomstandigheden.

Om ongevallen te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten:

  • Kies voor een auto met goed zicht: kies niet voor een auto met getinte ramen. Een tint zorgt voor een verminderde lichtinval, wat de veiligheid niet ten goede komt.
  • Zorg voor een goede verlichting: uw lichten moeten altijd in goede staat verkeren en om uw tegenliggers niet te verblinden is het verstandig geen gebruik te maken van uw groot licht.
  • Kwalitatief goede ruitenwissers zijn belangrijk: droge ruitenwissers kunnen zorgen voor slecht zicht tijdens een regenbui. Deze laten namelijk droge strepen achter die het zicht kunnen verminderen. Vraag bij uw verhuurder altijd na wanneer de ruitenwissers voor het laatst zijn gecontroleerd. Bij huurauto’s van BB&L Autoverhuur worden de ruitenwissers vaak gecontroleerd en kunt u ervan uitgaan dat u altijd met uitstekende ruitenwissers de weg op wordt gestuurd.

Denk aan uw autobanden

Voor een goede grip op het wegdek zijn de juiste autobanden erg belangrijk. Een auto maakt immers contact met het wegdek via uw banden. Met de juiste grip heeft u meer controle over de auto en kunt u ongelukken voorkomen. De belangrijkste voorbereiding die u kunt doen bij het huren van een auto in de aanloop naar de winter is het laten plaatsen van winterbanen onder uw huurauto. Bij BB&L Autoverhuur kunt u op aanvraag een auto huren met winterbanden zodat u gegarandeerd de beste grip heeft bij het koude Nederlandse weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *