Verschillende interieurstijlen op een rijtje

Is jouw interieur aan een make-over toe? Of ben je op zoek naar een eigen huis en wil je deze helemaal gaan inrichten? We geven je wat inspiratie over verschillende interieurstijlen, zodat jij jouw favoriet kunt kiezen en deze kunt gebruiken voor jouw inrichting.

Basic

Het woord Basic zegt het eigenlijk al. In deze interieurstijl is alles eenvoudig. Hier zie je weinig verschillende kleuren en wordt vooral gebruik gemaakt van lichte- en wittinten. Strepen of grafische prints komen hier niet in voor en alle vormen zijn rechttoe rechtaan. Een voordeel van een basic interieur is dat het makkelijk om te schakelen is naar een andere stijl door bijvoorbeeld een kleur of materiaal toe te voegen. Een goede basis dus!
Design
Bij Design als interieurstijl komt ook de witte kleur terug, maar regelmatig met een opvallende kleur hieraan toegevoegd, ook wel een accentkleur. Denk hierbij aan felrood. De uitstraling mag hier wat meer luxe zijn en komt naar voren door gebruik te maken van moderne materialen. Voorbeeld van een modern materiaal is hoogwaardig plastic. Net als bij een basic interieur zijn de vormen hier strak en hoekig. Het komt net, overzichtelijk en geordend over.

Industriële interieurstijlen

Deze stijl bevat vele industriële elementen wat een stoere uitstraling geeft. Hier komen materialen terug als hout, beton en metaal. Vaak ook matzwart metaal wat het allemaal nog stoerder maakt. Wanneer je jouw interieur industrieel wilt maken denk dan aan een houten tafel met metalen poten, een bruine lederen bank, metalen accessoires als lampen en een vintage muur. Vaak zie je ook nog zelfs oude bakstenen muren. Of maak het een beetje vintage door deels brocante muur of meubels te gebruiken. Het mag lijken alsof je woont in een oud fabriekspand van vroeger.

Klassiek

Bij klassieke inrichtingen komen vaak antieke werken voor. Vaak zie je in deze stijl ook kroonluchters die terugkomen. Naast de kroonluchters als decoratie kan er ook gebruik gemaakt worden van ornamenten. Hier zijn verschillende vormen van waaronder rozetten, hoekornamenten en lambriseringslijsten. Materialen die gebruikt kunnen worden bij een klassieke interieurstijl zijn hout, fluweel, linnen of doorleefd leer. In deze stijl zijn geen felle kleuren aanwezig en komen vooral donkere kleuren en tinten, waaronder bruin, naar voren.

Landelijk

Bij een landelijke stijl ben je heel vrij in welke kant je op wilt gaan. Je ziet vaak combinaties tussen landelijk en andere interieurstijlen. Zo is er bijvoorbeeld een combinatie van landelijk en modern. De landelijke stijl staat bekend om zijn rustgevende sfeer. Het wordt hier vaak praktisch ingericht. Het is vaak knus en gezellig mede dankzij het terugkomen van de openhaard. Maar denk in de inrichting ook aan het creëren van knusse hoeken in de woonkamer. Kleuren en materialen die hier vaak in voorkomen zijn aardkleuren en verschillende wittinten. Maak het niet te wit, want dan ga je richting de moderne stijl wat niet knus kan overkomen.
Wil je het wel meer naar het moderne trekken? Maak dan gebruik van strakke meubels en veel van dezelfde kleur.

Natuur

Natuurlijke inrichtingen bevatten net als bij het landelijke ook natuurlijke materialen. Echter is het hier allemaal wat robuuster. Je ziet hier dezelfde tinten terugkomen, maar hier worden ook nog groene natuurtinten aan toegevoegd. Hier kleden groene planten je huisje aan. Daarnaast worden accessoires als gebreide kleden of dierenvachten gebruikt. Elementen van de natuur mogen zeker terugkomen. Zo zie je dat verschillende interieurstijlen kunnen overlappen met elkaar.
Deze interieurstijlen kunnen jouw droomhuis compleet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *